miercuri, 21 martie 2012

Proiectul "Cartea de cinci stele"


Conceptul web 2.0  este un instrument modern  care permite o mai buna exploatare si promovare a colectiilor bibliotecii. Pentru a facilita colaborarea si partajarea informatiilor intre utilizatorii bibliotecii, in special, dar si intre membrii comunitatii, in general, Serviciul Indexare-Referinte electronice din cadrul Departamentului Marketing-Dezvoltare al Bibliotecii Judetene “Antim Ivireanul" Valcea, deruleaza  proiectul “Cartea de cinci stele”.
Obiectivele acestui proiect se incadreaza in programul de promovare a colectiilor bibliotecii si vizeaza organizarea unui spatiu virtual unde cititorii sa poata interactiona, sa-si impartaseasca preferintele de lectura, sa faca recomandari si sa primeasca aprecierile celorlati in legatura cu propunerile de lectura facute. Pe parcursul proiectului, toti cei care doresc sa recomande o carte citita sunt invitati la biblioteca, unde vor fi inregistrati audio-video. Prezentarile vor fi organizate intr-o videolista a cartilor preferate care va fi postata pe site-ul bibliotecii. Fiecare prezentare va beneficia de un spatiu dedicat comentariilor si voturilor. Cartea care va obtine cele mai multe voturi va fi declarata ,,Cartea de cinci stele”.

Prin aceasta, biblioteca permite si incurajeaza participarea utilizatorilor la crearea  noilor servicii in sprijinul lor si beneficiaza de informatii cu privire la preferintele de lectura ale citiorilor, date utile in alcatuirea listelor viitoare de achizitii.
Cei interesati sa participe sunt invitati sa se inscrie la adresa biroureferinte@yahoo.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu